ΚΕΑ ``Kέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών``

Η Ένωση Κιάτου ΙΚΕ πέρα από την έντονη εμπορική της δραστηριότητα έχει και ως βασική της δραστηριότητα τις υπηρεσίες παροχής συμβούλων ανάπτυξης, κάθε είδους αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Δραστηριοποιείται σε όλο το Νομό Κορινθίας και ειδικά στο Δήμο Σικυωνίων (Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού), στο Δήμο Βέλου-Βόχας και στο Δήμο Νεμέας. Το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της είναι κοντά στον παραγωγό όλο το χρόνο.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ-ΟΣΔΕ
Η Ένωση Κιάτου ως πιστοποιημένος φορέας υποβολής δηλώσεων λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ). Το ΚΕΑ ΚΙΑΤΟΥ λειτουργεί βάση πιστοποιημένων Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών. Η πείρα του προσωπικού αποτελεί για τους παραγωγούς διασφάλιση, αξιοπιστία αλλά και εγκυρότητα για τη σωστή διεκπεραίωση των οικονομικών ενισχύσεων. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι ο σεβασμός στον πολίτη-αγρότη αλλά και η στήριξη της τοπικής αγροτικής δραστηριότητας.

Οι περιοχές δραστηριοποίησης μας είναι ο Νομός Κορινθίας στο σύνολό του. Το έμπειρο
και καταρτισμένο προσωπικό της Ένωσης Κιάτου είναι κοντά στον παραγωγό όλο το χρόνο.

Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ, η δήλωση καλλιέργειας του ΕΛ.Γ.Α, η εξισωτική αποζημίωση και οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων είναι το βασικό του κομμάτι. Δεν περιορίζεται όμως μόνο σε
αυτό, σημαντικό ρόλο έχουν οι παράλληλες εργασίες όπως η ενημέρωση-απογραφή μητρώου αιγοπροβάτων για τους κτηνοτρόφους, η σύνταξη φακέλων για τις άδειες λαϊκής αγοράς αλλά και οι δηλώσεις συγκομιδής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ)
Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης για τη χώρα μας και βασικό χρηματοδοτικό μέσο για την ενίσχυση της
ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Μέσα από την συνεργασία των εξειδικευμένων γεωπόνων, των οικονομολόγων και του
νομικού συμβούλου της και γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες του παραγωγού η ‘Ένωση Κιάτου αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και επενδυτικών σχεδίων στα μετρά του νέου ΠΑΑ 2014-2020 (νέοι αγρότες, σχεδία βελτίωσης, αγροπεριβαλλοντικά μέτρα κ.λπ.).

Μάθετε έγκυρα και έγκαιρα αν είστε επιλέξιμος για κάποιο μέτρο, ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τι είναι καλύτερο για εσάς και κάντε την επιλογή σας. Εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για κάποιο από τα μέτρα έχετε δίπλα σας έναν έμπειρο σύμβουλο που θα σας καθοδηγήσει και θα σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Στην Ένωση Κιάτου παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τις εξελίξεις στο αγροδιατροφικό τομέα και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις που δημιούργησε η οικονομική κρίση, οδηγηθήκαμε στην σύσταση της Οργάνωσης Παραγωγών για τα προϊόντα Βερίκοκο , Κορινθιακή Σταφίδα , Επιτραπέζιο Σταφύλι και Λεμόνια, με σκοπό και στόχο την άμεση ενίσχυση των παραγωγών μας και τη τόνωση των προϊόντων τους.

Η ένταξη λοιπόν των αγροτών στην οργάνωση παραγωγών της Ένωσης Κιάτου παρέχει τα κάτωθι οφέλη:

 • Εξασφαλίζεται η άντληση πόρων μέσα από την εφαρμογή και υλοποίηση επιδοτούμενων επιχειρηματικών προγραμμάτων
 • Συμβάλλει στην δημιουργία ευνοϊκότερων προοπτικών ενίσχυσης από τη νέα ΚΑΠ λόγω της κάλυψης των επιπλέον απαιτήσεων που επιβάλλει η εφαρμογή της.
 • Βελτίωση της πρόσβασής τους στην αγορά λόγω μεγαλύτερου όγκου παραγωγής.
 • Αύξηση της διαπραγματευτικής τους δύναμης έναντι των επόμενων κρίκων της αλυσίδας εφοδιασμού.
 • Δρομολογεί την καλύτερη, οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων με τη:
  1. Μείωση του κόστους παραγωγής, αφού οι παραγωγοί θα μπορούν να προμηθευτούν μαζικά σπόρους, λιπάσματα και φυτοφάρμακα, μηχανήματα.
  2. Μείωση του κόστους παραγωγής, αφού οι παραγωγοί θα μπορούν να εφαρμόσουν ομαδικά πλέον και όχι ατομικά τα σύγχρονα συστήματα ποιότητας και διαχείρισης των καλλιεργειών τους.
  3. Δυνατότητα διάθεσης των πιστοποιημένων-ποιοτικών και ανταγωνιστικότερων πλέον προϊόντων τους σε καλύτερες τιμές μετά από κοινές συμφωνίες και συμβολαιακές πρακτικές με εταιρείες και εμπόρους.
  4. Τη δωρεάν δήλωση Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) στα μέλη της.

Με κοινούς στόχους , κοινές αντιλήψεις ,υπευθυνότητα ,ειλικρίνεια και ικανότητα διαλόγου βρισκόμαστε δίπλα στα Μέλη – Παραγωγούς μας. Η Ένωση Κιάτου είναι ανοιχτή σε νέες εγγραφές παραγωγών που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή και να επωφεληθούν από τα προνόμια που προκύπτουν μπαίνοντας πιο δυναµικά στην αγορά και ενισχύοντας τη διαπραγματευτική τους δύναµη.