Τα κυριότερα προϊόντα που παράγει η Κορινθιακή Γη ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες καλλιεργειών όπως δενδροκομικά, αμπελοειδή, κηπευτικά και φυτά μεγάλης καλλιέργειας (σιτηρά-ψυχανθή).
Στην κορυφή των παραπάνω βρίσκονται η Σουλτανίνα, σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας με πλήθος αγορών στο εξωτερικό και η μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα προϊόν σπάνιας διατροφικής αξίας με αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, νέες ποικιλίες αμπελοειδών κερδίζουν συνεχώς έδαφος ενώ στην κατηγορία των οινοποιήσιμων η Κορινθία κατέχει σημαντικό μερίδιο κυρίως με την ποικιλία Αγιωργίτικου στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας. Η ελαιοκομία από αρχαιοτάτων χρόνων είναι ένα σημαντικό εισόδημα για την Κορινθία. Ευδοκιμούν οι περισσότερες ποικιλίες ελιάς, οι οποίες παράγουν υψηλής ποιότητας λάδι. Επίσης, η δενδροκομία έχει μεγάλη παράδοση στον Νομό, τόσο με την καλλιέργεια της βερικοκιάς με τις ντόπιες ποικιλίες “Μπεμπέκου” και “Διαμαντοπούλου” όσο και με την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας μήλων και αχλαδιών (γνωστά στην Ευρώπη ως Μήλα Μαρκασίου). Στις ορεινές περιοχές της πεδιάδας του Φενεού υπάρχουν σιτηρά και ψυχανθή με πιο γνωστά τα φημισμένα φασόλια Φενεού που έχουν λάβει πρόσφατα Π.Γ.Ε. Τέλος, τα τελευταία χρόνια, κερδίζουν έδαφος νέες καλλιέργειες τόσο υπαίθριες όσο και θερμοκηπευτικές που με το άνοιγμα νέων αγορών θα έχουν σημαντικό μερίδιο στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του μέσου παραγωγού